Verjetno se sprašujete, kaj je pametna hiša? Če se ne spuščamo v tehnične podrobnosti, bi odgovor bil: hiša opremljena s senzorji in aktuatorji za upravljanje naprav v hiši, katere so med sabo povezane s pametnim vodilom. S pomočjo pooblaščenega sistemskega integratorja so naprave povezane v učinkovit sistem, ki je pisan na kožo vašemu načinu življenja. Če bi morali izbrati le štiri besede, s katerimi bi opisali glavne lastnosti, bi to bile: lagodje, nadzor, učinkovitost in varnost.

Nekaj primerov uporabe, ki jih omogočajo pametne inštalacije:

  • S pomočjo senzorjev prisotnosti in urnikov upravljamo ogrevanje in prihranimo.
  • S pomočjo hišnega asistenta z glasovnim nadzorom (npr. Google Home ali Alexa) z glasovnimi ukazi upravljajte vaš dom: “Alexa ugasni luči!”
  • Različne scene: na primer – če je zunaj tema in se vrnete domov, vklopi luči pri vhodu, spusti senčila na oknih in vklopi glasbo v dnevni sobi.
  • Z enim ukazom ugasnete vse luči v hiši, ko odhajate od doma.

Možnosti je ogromno, omejene so le s pametnimi napravami, ki so na voljo, teh pa je iz dneva v dan več, saj se proizvajalci trudijo slediti napredku in izdelujejo nove in nove naprave, ki se lahko povežejo s pametnimi inštalacijami. V podjetju Belvi mont uporabljamo standard KNX, ki je mednarodno priznan in razširjen po vsem svetu. Ena izmed pomembnejših prednosti uporabe standarda KNX je, da nismo omejeni le na enega proizvajalca, ampak lahko uporabimo naprave kateregakoli proizvajalca in jih povežemo v naš sistem. Na ta način imamo na razpolago ogromno število naprav, obenem pa standard pomeni tudi garancijo obstoja v prihodnosti, saj nismo odvisni le od enega podjetja.

Se odločate za pametne inštalacije in bi želeli več informacij? Pokličite nas ali kontaktirajte preko kontaktnega obrazca in poklical vas bo nekdo od naših sodelavcev. Za vas smo pripravili tudi informativni izračun.